+45 61 60 76 08 kontakt@katrinejuul.dk

Blogindlæg om kroppen

Grøntsager i Juni

Grøntsager i Juni

Juni er den første sommer måned. Du kan grille aspargeser inden skt. Hans, grønne bønner, fennikel og foråsløg. Det er nu der skal laves hyldeblomstsaft, så englene synger. Og pyntes til overflod med hjulkrone, rosenblade, morgenfrue, stedmoderblomster og...

læs mere
Heartfulness

Heartfulness

Heartfulness handler om at leve nærværende i nuet. Det er en måde at være til på. En tilstand. For at træne Heartfulness kan man meditere efter en meget enkel meditationsform med hjertet som centrum. Kombineret med en mental teknik til at lægge dagens uroligheder og...

læs mere
Indisk dahl med røde linser

Indisk dahl med røde linser

Mangler du varmen, så er den her skøn. Det her er en klassiker i Indien og det er ikke uden grund, at den har spredt sig over hele verden. Indisk dahl med røde linser er nemt at lave, det er billigt og det er nærende mad med gode proteiner og dejlig smag. Ingredienser...

læs mere
Appelsinkage

Appelsinkage

ADVARSEL:  Du kan blive afhængig af denne appelsinkage Jeg legede med appelsinkage opskrift til cafe cobra og den her blev temmelig vellykket.  Ja faktisk så sidder jeg og spiser resten til morgenmad i skrivende stund. Den er inspireret af en kage som Camilla Plum har...

læs mere
Hjemmelavede Æbleskiver

Hjemmelavede Æbleskiver

Hjemmelavede æbleskiver er en hyggelig måde og få lidt juleduft ind i stuen. Og det er ikke så svært som vi efterhånden tror. I gamle dage puttede man æblestykker eller sveskemos indeni æbleskiverne - ja det gør man faktisk stadigvæk nogle steder som en egnsret. Udvid...

læs mere
Valnøddekage fra Henriette på Lesbos

Valnøddekage fra Henriette på Lesbos

Denne valnøddekage fik vi serveret i en skøn olivenlund på en bjergskråning på det smukke Lesbos. Omgivet af vidunderlige hjertelige mennesker, der lever med naturen og dens præmisser. Passer og høster de græske oliven og laver smuk og sund olie. Jeg sidder og smiler...

læs mere
Madspild eller Mallorca?

Madspild eller Mallorca?

Sådan minimerer du madspild Spørgsmålet er egentlig nemt. Vil du helst smide 10.000,- kr i din skraldespand om året eller ind på din feriekonto? Det er nemlig hvad vi i gennemsnit pr. familie smider ud af mad om året. Her er nogle fif til at minimere dit madspild:...

læs mere
Skøn squashkage uden gluten

Skøn squashkage uden gluten

Den her squashkage er lidt spejderagtig...for da jeg ville afprøve den, havde jeg ikke nogen vægt og derfor er alt målt af i dl og teskeer  🙂 Men jeg tænkte, at så er den nok også simpel at gå til for dig....så sådan er det altså lige med den her kage..og det blev...

læs mere
Madpakke inspiration

Madpakke inspiration

Her er et lille udpluk af ideer til madpakken Mangler du insiration til din madpakke? For mange er den daglige madpakke et fantasiforladt onde... og det er da ærgerligt. Men jeg forstår rigtig godt, at det kan være svært at forny sig, især hvis det er efter en travl...

læs mere
Grøntsager i August

Grøntsager i August

I august kommer svampene frem - og hyben. Der er mange sorter æbler og blommer på de danske træer som kan nydes rå eller i deserter og marmelader...og du kan stadig få ærter Der er spiselige græskar, porrer og jordskokker. August er en rig måned med sommerens lethed...

læs mere
Grøntsager i Juli

Grøntsager i Juli

Juli er jordbær...med nyslynget honning og fed fløde. Bærrene modnes - solbær, stikkelsbær, kirsebær og hindbær. Nye kartofler med dild og hjulkrone. Tallerkensmækkere på salaten og is med lavendel. Skriv gerne denne oversigt ud til at hænge på køleskabet i...

læs mere
Premium ekstra jomfru olivenolie

Premium ekstra jomfru olivenolie

Henriettes smukke blå øjne stråler, når hun taler om sin olivenolie Det er en olie, man godt kan prale af... men ligger nu ikke til hende. Faktisk lever den snildt op til alle de strenge krav til toppen af olienolier kaldet Premium ekstra jomfru olivenolie. Selv om...

læs mere
Guide til olivenolie

Guide til olivenolie

Olivenolie kan være enten gourmet eller lampeolie Er du også forvirret, når du står nede ved hylden med olier i supermarkedet? Det kan jeg skam godt forstå! Der findes nemlig rigtig mange forskellige slags olivenolie og forskellige navne på etiketten og det er IKKE...

læs mere
Tomatsalat med feta og ingefærdressing

Tomatsalat med feta og ingefærdressing

Hvad er bedre en skøn sommerdag end en helt enkel tomatsalat? Denne her har fået dybde med ingefær og honning, som trækker smagen frem i tomaten og lidt rødløg til at give styrke. Ingredienser til tomatsalat 250 g tomat eller ca en tomat pr. mand 1/4 agurk 1/2 rødløg...

læs mere
Jordbærsalat

Jordbærsalat

Jordbærsalat er indbegrebet af sommer Der er ikke særlig mange ægte sæson råvarer tilbage - jordbær er en af dem! Danske økologiske jordbær dyrket i ægte jord i den tidlige danske sommer har bare så meget mere smag end de kæmpestore skinnende nogle som er fløjet...

læs mere
Heartfulness giver dig fred og energi

Heartfulness giver dig fred og energi

Heartfulness meditation Heartfulness er meditation på med hjertet, hvor livsenergi strømmer fra. Det er en stille opmærksomhed på vores væren og nærvær med vores egen bevidsthed. Alle kan meditere med hjertet. Det er nok den mest enkle form for meditation, da der ikke...

læs mere
Grøntsager i Maj

Grøntsager i Maj

Maj Måned er varm og glad - også i køkkenet. Fuld af grønne urter, nye spidskål og asparges. Der er blomkål, bladselleri og peberfrugter. Du kan også bruge de nye bøgeblade i en spæd salat. Skriv gerne denne oversigt ud til at hænge på køleskabet i maj måned. Kål:...

læs mere
Auberginecreme

Auberginecreme

Denne skønne auberginecreme er rigtig dejlig som dip eller i sandwich. Den har fylde, styrke og sødme. Auberginecreme stammer fra middelhavet enten i en græsk version eller i en mere krydret fra det arabiske køkken. Begge dele er skønt. Den kan holde et par dage i...

læs mere
Tør du tage din kraft hjem til dig selv?

Tør du tage din kraft hjem til dig selv?

Det kræver nemlig lidt mod, at samle sig sammen og tage ansvar for sin egen energi og kraft. Jeg kan f.eks ofte skjule mig selv lidt ved at lægge låg på følelser som jeg tror, at verden synes er for meget, for dramaqueen, for hysterisk, for følende, for alternativ…ja...

læs mere
Grøntsager i April

Grøntsager i April

April måned byder på mange spæde grønne sager. Du kan være heldig med de første grønne asparges. Kål er for en tid byttet ud spæde salater, rucola og spinat. Der er hidsig karse og purløg, der vækker vores smagsløg til dåd. I det hele taget pipler det op af jorden....

læs mere