+45 61 60 76 08 kontakt@katrinejuul.dk

Er du en søvnløs drage?

Du kender sikkert fornemmelsen af at ligge søvnløs og hvor meget det påvirker din energi, humør og ydeevne næste dag. Det er frygteligt og alle ved at man bliver en drage, når man ikke får sovet godt.

Her er en super nem og god opskrift på en nem bananpandekage, der hjælper dit system til en god søvn.

Tryptofan til god søvn

Denne sov godt snack er en pandekage lavet af banan, æg og græskarkerner. De tre enkle ingredienser indeholder naturlige kilder af tryptofan fra banan og græskarkerner, gode kulhydrater, og b vitamin, der hjælper trytofanen til optagelse samt magnesium og kalium. Det er guld værd ved søvnløshed.

Din søvn er afhængig af mange ting bl. a.  stressfaktorer. Men rent fysiologisk er der to balancer som er afgørende for kvaliteten af din søvn.  Lys og mørke. Og signalstofferne melatonin og serotonin. De to balancer er indbyrdes afhængige og påvirker hinanden.

Serotonin og melatonin er neurotransmittere, altså signalstoffer til hjernen. Serotonin er afgørende for din oplevelse af overskud og glæde om dagen og melatonin er afgørende for din ro og søvnevne om natten.

De to signalstoffer bliver dannet ud fra den essentielle aminosyre tryptofan. Tryptofan er en forløber for deres dannelse. Om dagen når du får sollys gennem øjet starter dannelsen af serotonin. Om natten i mørket dannes melatonin i din pinealkirtel. Derfor er det SÅ vigtigt at få sollys om dagen og sove i et helt mørkt værelse. Ellers bliver der rod i signalstofferne.

Man kan ved søvnløshed få et tilskud af melatonin. I danmark er det receptpligtigt.

Man kan også på mere naturlig måde spise sig til en bedre balance, ved at sørge for at kroppen får en god portion tryptofan at arbejde med. Tryptofan kan købes som et pulver af græskarkerner som f.eks i produktet Zenbev. (Jeg får ingen procenter for at sige det  😉 )

Eller du kan lave disse bananpandekager, der på helt naturlig vis, giver dig både tryptofan, b vitamin, gode kulhydrater til din melatonin produktion. Og samtidig giver dig et skud magnesium kalium fra bananen, der hjælper dit muskel system med at afslappes.

Ingredienser

1/2 Banan
1 æg
1/2 dl. græskarkerner, kværnet til mel
Et drys salt
Olie til stegning

Fremgangsmåde

Mos den halve banan med en gaffel i en lille skål til den er helt blød og cremet.
Rør ægget ud heri.
Brug en kaffekværn til at pulverisere græskarkernerne og hæld derefter græskarkernemelet i skålen med æg og banan. Tilsæt et lille drys salt.

Steg bananpandekagen på en pande ved middel varme. Den bliver tyk som en amerikansk pandekage.

ENJOY