+45 61 60 76 08 kontakt@katrinejuul.dk

Jeg hører tit stor forvirring mellem begreberne Heartfulness og Mindfulness, så her er en lille forklaring på nogle enkelte væsentlige punkter.

Hvor stammer det fra?

Mindfulness stammer fra en budhistisk tradition, som i de sidste 35 år er blevet meget udbredt i vesten gennem bl.a Jon Kabat-Zinn.

Heartfulness er en tilgang til meditation på hjertet med meditationsmetoden Sahaj Marg, der har rod i Raja Yoga og blev grundlagt i 1945.

Hvad er formålet?

Mindfulness meditation giver dig redskaber til at opøve et mentalt nærvær som hjælper til at håndtere hverdagen. Man kan sige, at det er en indstilling, hvor du giver din opmærksomhed til dine oplevelser med accept og ikke-dømmen.

Heartfulness meditation giver dig en helt enkel teknik til at forbinde dig med din indre livsenergi – det er en tilstand, hvor du bruger den universelle og altid givende energi som du har i hjertet. Erfaring gør din viden til virkelighed gennem meditationspraksis og formålet kan spænde fra stresreduktion til spirituel udvikling. Det bestemmer du.

Hvor er fokus?

Mindfulness har fokus på sindet som center for tankerne.

Heartfulness har fokus på dit hjerte som center for følelser og intuition.

Mindfulness meditation kan læres og opøves via mange forskellige tilgange via bøger, lærerer og kurser både online og fysiske.

Heartfulness meditation er et certificeret brand og trademark og kan kun læres ved undervisning af en Heartfulness instruktør.

Begge dele kan tilbyde noget rigtig godt – men det er to forskellige ting!

Heartfulness

Mindfulness

ENJOY

Underskrift