+45 61 60 76 08 kontakt@katrinejuul.dk
Vælg en side

ADVARSEL:  Du kan blive afhængig af denne appelsinkage

Jeg legede med appelsinkage opskrift til cafe cobra og den her blev temmelig vellykket.  Ja faktisk så sidder jeg og spiser resten til morgenmad i skrivende stund. Den er inspireret af en kage som Camilla Plum har lavet. Jeg kan aldrig lave noget helt efter opskrift … men kredit til ophavskvinden alligevel.

Den er nem, billig og får en konfektlignende konsistens. Super fin balance mellem sødme og bitterhed, som jeg er helt vild med. Jeg er sikker på at den kan holde nogle dage, hvis den får lov.

Ok det er måske lige lovlig meget ros – men prøv selv.

Ingredienser til appelsinkage

250 g rørsukker
200 g olivenolie – ca. 2 dl
4 æg
2 dl appelsinmarmelade øko!
1 dl appelsinjuice
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver

Fremgangsmåde

Rør/pisk olivenolie og sukker sammen og tilsæt æggene et ad gangen, for at få dem godt opløst i massen.

Rør herefter marmelade og juice i dejen.

Sigt mel og bagepulver i, for at give mere luft.

Hæld dejen i en smurt springform og bag den ved 175 grader i 45 – 55 min. midt i ovnen.
Prøv dig lidt frem og stik efter 40 min med en træpind i kagen. Den må gerne være fugtig men der skal ikke hænge ubagt dej ved.

ENJOY

Underskrift