ADVARSEL: Du kan blive afhængig af denne appelsinkage
Jeg legede med appelsinkage opskrift til cafe cobra og den her blev temmelig vellykket. Ja faktisk så sidder jeg og spiser resten til morgenmad i skrivende stund. Den er inspireret af en kage som Camilla Plum har lavet. Jeg kan aldrig lave noget helt efter opskrift … men kredit til ophavskvinden alligevel.
Den er nem, billig og får en konfektlignende konsistens. Super fin balance mellem sødme og bitterhed, som jeg er helt vild med. Jeg er sikker på at den kan holde nogle dage, hvis den får lov.
Ok det er måske lige lovlig meget ros – men prøv selv.
Ingredienser til appelsinkage
250 g rørsukker
200 g olivenolie – ca. 2 dl
4 æg
2 dl appelsinmarmelade øko!
1 dl appelsinjuice
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
Fremgangsmåde
Rør/pisk olivenolie og sukker sammen og tilsæt æggene et ad gangen, for at få dem godt opløst i massen.
Rør herefter marmelade og juice i dejen.
Sigt mel og bagepulver i, for at give mere luft.
Hæld dejen i en smurt springform og bag den ved 175 grader i 45 – 55 min. midt i ovnen.
Prøv dig lidt frem og stik efter 40 min med en træpind i kagen. Den må gerne være fugtig men der skal ikke hænge ubagt dej ved.
ENJOY
Kære Katrine. Jeg syntes at dine opskrifter er “super”. De er lette at gå til. I dag vil jeg prøve din appelsinkage, dog ikk med olivenolie, da jeg syntes den er for gennemtrængende i kager. Jeg forsøger med rasp olie. Det med at bruge krydderier er stadig et mysterium for mig. Det at de gå op i en højere forening og at man ikke kan definere den enkelte smag. Har du nogle ideer til det. K.h. En abyasi Ingelise
Kære Ingelise
Dejligt – hvordan gik det med kagen?
Hmm krydderier og og urter. Du har ret – det er jo et helt univers for sig, som kan virke uoverskueligt og endda skræmmende nogle nogle. Hvis du tænker helt basis i smagskomponenter og altid prøver at få noget sødt (honning, stevia, frugtsødme mm) en god salt med mineraler, noget syre/surt ( citrus frugter, diverse eddiker,balsamico mm) så er du godt på vej. Bare de tre balancerede sammen giver dig en god dejlig fornemmelse.
Så kan du også tænke noget bittert ind som grape, kaffe mm og noget umamai som er en helt koncentreret smag, der giver fylde f.eks. oliven, parmesanost, svampe, fiskesauce, fond, soya for at give noget power.
Herudover er der jo de skønneste friske urter som har masser af aromatiske olier i sig med meget komplekse smage.
Jeg tror jeg ville prøve at skille det sådan ad og så lege mig frem lige så stille – smage, smage og smage.Lidt ad gangen og lære hvad de forskellige smage gør ved hinanden. Undersøgende uden på forhånd at ville et bestemt sted hen der kan virke skræmmende.
Og hele tiden med refernce til: Hvad kan jeg lide? Smager det her dejligt for mig? Bare det er en øvelse i sig selv….
Rigtig god fornøjelse!!
KH Katrine