Blogindlæg om maden
Du kan nemt spare flere hundrede liter grundvand for mødet med pesticider!
Det er meget lige til, selv om det er også er lidt ubehageligt. Det er jo egentlig ikke for at klandre de konventionelle landmænd, som har gjort deres bedste under de vilkår, de nu arbejder under! Det er bare så tydeligt, at at naturen godt kan lide økologi - så det...
Bønnespirer er et nemt og skønt hit i køkkenet
Gæste blogindlæg af Ida Juul Schiøtz At man kan have en lille køkkenhave i sit køkken, selvom man bor inde mit i en by, er da fantastisk. Med disse ord taler jeg selvfølgelig om spiring. (Selvom krydderurter i en potte også er godt!!!) Bønnespirer er geniale. De er...
Madspild eller Mallorca?
Sådan minimerer du madspild Spørgsmålet er egentlig nemt. Vil du helst smide 10.000,- kr i din skraldespand om året eller ind på din feriekonto? Det er nemlig hvad vi i gennemsnit pr. familie smider ud af mad om året. Her er nogle fif til at minimere dit madspild:...
Madpakke inspiration
Her er et lille udpluk af ideer til madpakken Mangler du insiration til din madpakke? For mange er den daglige madpakke et fantasiforladt onde... og det er da ærgerligt. Men jeg forstår rigtig godt, at det kan være svært at forny sig, især hvis det er efter en travl...
Premium ekstra jomfru olivenolie
Henriettes smukke blå øjne stråler, når hun taler om sin olivenolie Det er en olie, man godt kan prale af... men ligger nu ikke til hende. Faktisk lever den snildt op til alle de strenge krav til toppen af olienolier kaldet Premium ekstra jomfru olivenolie. Selv om...
Guide til olivenolie
Olivenolie kan være enten gourmet eller lampeolie Er du også forvirret, når du står nede ved hylden med olier i supermarkedet? Det kan jeg skam godt forstå! Der findes nemlig rigtig mange forskellige slags olivenolie og forskellige navne på etiketten og det er IKKE...
Flavonoider – planternes eget medicinskab
Kan planter helbrede? Vil du gerne undgå allergi, aldring af dine celler, kræft, hjerte- karsygdomme og inflammation? Så ser det ud til, at der er hjælp at hente i plantestoffer, fytokemikalier, plantefenoler, polyfenoler, ja kært barn har mange navne - kemiske...
Hvorfor er olivenolie bedre at opvarme i end rapsolie?
Bruger du olivenolie eller rapsolie når du laver varm mad? Mange har spurgt mig, hvorfor jeg anbefaler olivenolie istedet for rapsolie til opvarmning, da de ofte hører det omvendte. Det skal jeg fortælle dig. Mine anbefalinger af olier er begrundet i deres...
Bliver pesticidrapporten årets gyser?
Kan man nu stole på det der økologi? Nogle er nervøse for om man kan stole på økologi og kontrollen af økologi. Det er klart, at ingen gider betale flere penge for en økologisk vare, hvis den viser sig at have samme indhold som en konventionel. Logik for burhøns....
Først grønt – Så økologisk!
Tænk først og fremmest grønt - dernæst økologisk! Måske har du læst mit mandarinindlæg omkring giftrester - det er der hvert fald mange der har, og det har fået mig til at skrive denne opfølgning. En hel del mennesker er bekymrede for de giftrester, som man ofte kan...
Argan olie – det flydende guld
Argan olie fra de marokkanske berberkvinder I Marokko vokser et smukt og sejt lille træ i varme og tørke. Træet er en truet art og må ikke fældes. Det vokser kun her i Marokko. Argan træet. Træets frugter ligner lidt indtørrede oliven. Gederne klatrer i træerne og...
Avocado redder liv
Avocado indeholder livsvigtigt fedt Ja - Avocado indeholder meget fedt, men det er monoumættet fedt af den livsvigtige slags, som alle vore celler har brug for. Forskning viser, at dem der spiser avocado har et lavere BMI og bedre taljemål, end de deltagere i forsøget...
Massiv interesse for økologi
- Økologi dag på FOOD EXPO 2014 Det var dagen, med økologi i fokus....Og det var dagen, hvor køkkener over det ganske land, som har arbejdet hårdt og godt og sjovt med at øge økologien i den danske hverdagsmad, kune få overrakt et økologisk spisemærke af...