Glutenfri chokoladekage med smæk for skillingen
Hvem elsker ikke en rigtig god chokolade kage i ny og næ?
Det gør jeg hvert fald – og det føles ikke så ensomt….faktisk vrimler det altid med folk omkring mig, når der er chokoladekage….Hmm
Derfor laver jeg også ret tit denne her chokoladekage, for jeg synes nærmest at den er sund. Den er fuld af gode ting som olie, mandler, æg, ægte mørk chokolade, havre og honning.
Denne glutenfri chokoladekage har ikke mælk eller sukker – til gengæld har den smæk for skillingen.
Den smager kraftigt af ægte chokolade og kaffe – så du behøver kun et lille stykker….eller måske to.
Prøv evt at erstatte kaffen med appelsinjuice…det har jeg ikke gjort endnu – men jeg tror, at det er godt 😉
Chokolade er sundt
Vidste du, at chokolade af god mørk kvalitet er fakisk ikke så skidt!!
Jo mørkere den er, jo flere antioxidanter og jo mindre sukker er der i. Sådan 75-80% af en god kvalitet – helst økologisk.
Desuden indeholder kakaosmørret gode fedtsyrer. OG kakaoen indeholder polyfenoler, som er forbundet med forebyggelse af hjerte-karsygdomme og kræft….men alt med måde – også chokoladen.
Ingredienser til glutenfri chokoladekage
200g mørk chokolade
100 g mandelmel – eller mandler du lige kværner på en kaffekværn
50 g havremel – eller havregryn du lige kværner på en kaffekværn
3 æg
1 dl olie
1 dl sirup eller honning
1 dl stærk kaffe
2 tsk bagepulver
Fremgangsmåde
Smelt chokoladen over et vandbad.
Rør æggene med sirup og olie. Vend den smeltede chokolade i.
Vend herefter mandel-, havremel, bagepulver og kaffe i.
Bages i ovnen ved 175 graderi ca. 40 min.
Prøv også opskriften på glutenfri brownies med fintreven rødbede eller måske sunde glutenfri muffins med blåbær
ENJOY
Vil du med på listen til at modtage emails fra Katrine Juul med artikler, events og kursustilbud mm?
Så er chokoladekagen testet med appelsinsaft i stedet for kaffe – lækkert!!! Spiser lige et stykke igen i aften med lidt is til 🙂
Haha..Fantastisk Helle…Dejligt at du deler det….Det må jeg også prøve <3
Hvilken slags olie bruger du?
Hej Maria
Jeg bruger som oftes en god koldpresset olivenolie. Det lyder lidt voldsomt, men jeg synes egentlig ikke at det er! Det smager skønt – du kan også lave den med kokosolie.
KH Katrine
Hvor stor er denne kage?
Svarende til en springform 🙂
Hej. Den ser meget spændende ud. Jeg får gæst på besøg som ikke tåler mandler, tror du man kan udskifte mandelmel med majsmel fx?
Kære Henriette
Jeg har ikke prøvet den med majsmel og tænker, at der vil mangle fedtstoffet fra mandlerne…men vil meget gerne høre dine erfaringer:-)
Prøv evt at erstatte med kværnede kerner eller andre nødder…måske solsikke eller græskarkerne, som også har fedtindholdet.
KH Katrine
Jeg har bagt den nogle gange nu, og elsker den. Tror du jeg kun bruge den som en grund dej, og fx undlade chokoladen, og måske lægge rabarber eller anden frugt i bunden.
Nicole
Hej Nicole
Hvor dejligt at du er glad for den – det glæder mig.
Jeg tror ikke du kan erstatte med frugt, da du vil mangle sødme og sammenhængskraft fra chokoladen. Men et godt eksperiment vil være at bruge 2 dl marmelade eks. ingefær eller appelsin istedet for de 200g chokolade. Det kunne være sjovt.
KH Katrine
Kunne man ud over chokolade, putte hindbærmarmelade i,feks en spsk, og hvis man kan,hvor meget mer mel ska der så i?
Mvh Laila
Kære Katrine
Jeg skal lave din kage til min søns barnedåb og skal derfor lave en hel del større portion 😁😋 hvor stor var den springform du brugte?
Kære Cathrine
Tillykke med sønnen – det er en dejlig dag <3
Denne kage blev bagt i en springform på 25 cm i diameter. Den er ikke så høj - de fleste springforme vil kunne tage måske halvanden portion ad gangen. Men prøv det lige af først mht bagetid.
Rigtig god fornøjelse og godt nytår
Mums en lækker kage, har lige bagt den . Tak for du deler. Har osse bagt dit rugbrød idag, glæder mig til smage det imorgen, det ser lækkert ud..
Lyder dejligt Birgitte – tak
Har lige lavet en lidt improviseret variant, med lidt smør i stedet for al olien, og sukrin i stedet for honning, lidt husk for at holde på formen, og så bagte jeg dem i vaffeljern, det fungerede super! 😁
Dejligt 🙂
Kan man erstatte mandelmel med noget andet glutenfrit mel ?
Kan man undlade kaffe/appelsinjuice ?
Mvh
Iben