+45 61 60 76 08 kontakt@katrinejuul.dk
Vælg en side

Glutenfri chokoladekage med smæk for skillingen

Hvem elsker ikke en rigtig god chokolade kage i ny og næ?

Det gør jeg hvert fald – og det føles ikke så ensomt….faktisk vrimler det altid med folk omkring mig, når der er chokoladekage….Hmm

Derfor laver jeg også ret tit denne her chokoladekage, for jeg synes nærmest at den er sund. Den er fuld af gode ting som olie, mandler, æg, ægte mørk chokolade, havre og honning.

Denne glutenfri chokoladekage har ikke mælk eller sukker – til gengæld har den smæk for skillingen.

Den smager kraftigt af ægte chokolade og kaffe – så du behøver kun et lille stykker….eller måske to.

Prøv evt at erstatte kaffen med appelsinjuice…det har jeg ikke gjort endnu – men jeg tror, at det er godt 😉

Chokolade er sundt

Vidste du, at chokolade af god mørk kvalitet er fakisk ikke så skidt!!

Jo mørkere den er, jo flere antioxidanter og jo mindre sukker er der i. Sådan 75-80% af en god kvalitet – helst økologisk.

Desuden indeholder kakaosmørret gode fedtsyrer. OG kakaoen indeholder polyfenoler, som er forbundet med forebyggelse af hjerte-karsygdomme og kræft….men alt med måde – også chokoladen.

Ingredienser til glutenfri chokoladekage

200g mørk chokolade
100 g mandelmel – eller mandler du lige kværner på en kaffekværn
50 g havremel – eller havregryn du lige kværner på en kaffekværn
3 æg
1 dl olie
1 dl sirup eller honning
1 dl stærk kaffe
2 tsk bagepulver

Fremgangsmåde

Smelt chokoladen over et vandbad.

Rør æggene med sirup og olie. Vend den smeltede chokolade i.

Vend herefter mandel-, havremel, bagepulver og kaffe i.
Bages i ovnen ved 175 graderi ca.  40 min.

Prøv også opskriften på glutenfri brownies med fintreven rødbede eller måske sunde glutenfri muffins med blåbær

ENJOY

Underskrift

 

 

Vil du med på listen til at modtage emails fra Katrine Juul med artikler, events og kursustilbud mm?