Disse brownies strutter af lækkerhed og sunde råvarer.
Der er ikke brugt gluten, mælk eller sukker.
Du får sødme og saftighed af fintrevne rødbeder, honning og ægte chokolade.
Det er en fantastisk kage med personlighed og den kan variere lidt alt efter rødbederne saftighed og hvilket mel du vælger.
Ingredienser
1 dl Olivenolie
1,5 dl Honning
100 g Mørk chokolade
100 g Nødder – valnøder eller mandler
250 g Fintrevent rå rødbede
3 Æg
150 g Havre- eller rismel
2 tsk. Bagepulver
5 spsk. Kakao
Lidt salt
Fremgangsmåde
Opvarm olien i en lille gryde ved meget svag
varme sammen med honning og chokolade indtil det er smeltet.
Tag gryden af varmen og tilsæt de fintrevne rødbeder og grofthakkede nødder.
Pisk æggene i en skål og tilsæt dem til rødbedeblandingen.
Tilsæt mel, bagepulver, kakao og salt og rør forsigtigt det hele sammen.
Bages ved 180 grader i ca. 25 min.
Kagen er faktisk bedst efter en dag på køl!
ENJOY
Rigtig lækre rødbedebrownies, men man skal være opmærksom på, at de smager lidt anderledes end traditionelle brownies, hvis man foretrækker klassisk browniesmag. For mig trækker det dog kun op, at der er lutter gode ting i. Og de kan sagtens bages et par dage før de skal spises, bare de står i køleskab. Ps: Jeg hældte chokoladeglasur på og pyntede med tørrede hindbær.
Jeg har lavet dejen i muffins forme. Kan jeg fryse disse muffins?