Anitas kanelsnegle opskrift
Når initiativ og kvalitet puster liv i de gamle landsbyer.
Her i foråret var jeg på besøg i min gamle landsby Måle med alle mine søskende. Skønne dage fulde af sol, gåture til stranden og hygge….og lange morgener med kanelsnegle fra Det lille Bageri.
Det har nu altid været en super hyggelig landsby, men der er sket noget nyt, som jeg synes er fantastisk og vigtigt. Der er kommet et smukt lille røgeri med skønne røgvarer og der er kommet Det lille Bageri.
Det er nok det mindste bageri jeg har set, men til gengæld bager de de mest fantastiske økologiske kanelsnegle. Anita har udviklet en opskrift der præcis rammer en blød sødme uden at blive kvalm eller hård. Lækker lækker dej og blød remonce – nogle af de bedste snegle jeg har smagt, og jeg har altså prøvet en del.
Anita dækker op på den store træ terresse med kaffe og saft – brød og kanelsnegle. Der går høns i haven og der er en skøn natur legeplads.
Måle ligger lidt uden for Kerteminde på fyn. Et godt pitstop på en cykeltur. Kig forbi den lille butik hvor man også kan få lækker chokolade mm.
Anita var så sød, at lade mig dele kanelsnegle opskrift med jer.
Kanelsnegle opskrift….her kommer den 🙂
til ca 50-60 stk.
Remonce :
500 g. blødt smør
500 g. farin
10 tsk. kanel
5 spsk. majsmel
Røres og sættes på køl til næste dag.
Dej :
500 g. blødt smør
5 dl. sødmælk
1 spsk. kardemomme
10 spsk. sukker
2,5 tsk. salt
5 æg
1 pk. gær
1,4 kg. lyst mel.
Røres sammen, og på køl til næste dag.
Dejen deles i to og rulles ud i et langt dejstykke, remonce smøres på, og dejen rulles til en pølse, deles i 25-30 stykker.
Sneglene sættes på plader, og efterhæver nu ca. 2 timer
Bages ved 160 grader i 15-18 min. Kast lidt vand ind i bunde for at få lidt damp. Opskriften er udviklet til industriovn – så prøv dig lidt frem.
Vil du gerne have fif, opskrifter og viden om sundhed direkte i din mailbox? Så skriv dig op HER
Vil du gerne se lidt mere om hvem jeg er her på bloggen – så læs et hurtigt interview HER
ENJOY