Om Katrine Juul

Om Katrine Juul

Hvad er din mission?

Jeg vil hjælpe mennesker til bevidst sundhed ♥

Alle har potentialet til at stråle af glæde og sundhed. Sundheden kommer helt naturligt, når du slutter fred med dig selv og din mad. Det er en naturlig tilstand.

Men du er nød til at starte indefra. Ikke med skrappe kurer, der blot ender med at give dig flere kg og mere dårlig samvittighed.

Du skal starte med at balancere din krop og dit sind. Du skal have beroliget nervesystemet og hormonerne samtidig med at du skifter til en kærlig og blid tilgang til dig selv.

Så skal du nok få en slank, stærk og smidig krop og et venlig, glad og energisk sind.

Hvad er det lige med dig og det mad?

Jeg er en kæmpe madNØRD – så er det sagt helt officielt. Og du må også gerne kalde mig en gammel hippie….på høje hæle ♥

For jeg er totalt opslugt af mad og sundhed og hvad det kan gøre for os, at blive opmærksomme på hvad vi spiser – og spise det, som vores krop og sind har brug for. Og det er meget individuelt. Og hvad er det så EGENTLIG vi har brug for?

En ting er sikkert; Jo mere enkelt og levende vi spiser – jo mere højfrekvent energi vi får fra vores mad og vores tanker – jo bedre vil vi opleve at have det.

Når jeg snakker om Sanselig Sundhed, så betyder det jo to ting: for det første at komme til stede gennem vores sanser og mærke vores krop og behov – her og nu, fordi det er en effektiv måde at være bevidst og kunne bruge sit fokus og sin vilje til handling og forandring.

For det andet er sanseligheden vigtigt i betydningen nydelse. Når vi giver os selv lov til at nyde rigtigt, sker der det, at vi bruger vores parasympatiske nervesystem. Kroppen får ro til at fordøje og vi får samtidig glæde af vores lykkehormoner. Det er en win win.

Og hvad så med den Økologi?

Jo økologi er for mig en måde at være i verden på og jeg har arbejdet meget med økologi – både med private og når kantiner skal omlægge til økologi.

At spise økologisk mad handler om at følge med i naturens rytme og spise efter årstidernes råvarer tæt på dig. Du undgår gift og sminke i maden til at forstyrre hjerne og hormoner, for de økologiske landmænd og producenter bruger ikke sprøjtegifte, kunstige farvestoffer og sødemidler.

Du får generelt mere smag og næring i de økologiske produkter, ganske simpelt fordi de økologiske grønsager har et højere tørstofindhold og det økologiske kød har brugt musklerne.

Hvis du spiser kød, er dyrevelfærden vigtig, og de økologiske dyrehold har skrappere regler mht. udeforhold og plads. Du slipper for gensplejset mad, både i dine råvarer og i dyrefoderet.

Økologien handler også om at gøre en stor indsats for at bevare det rene grundvand. Bare ved at købe 1 liter økomælk frem for konventionel mælk sparer du 200 l grundvand for pesticider. Det er da vildt ik?.

Økologi handler også om at bevare mangfoldigheden i vores natur og der er grundig statslig kontrol med det økologiske mærke.

Det behøver jo ikke at være dyrere at spise økologisk, – det kommer an på sammensætningen af din mad….Så ja, økologi betyder meget for mig!

Hvad er din baggrund for at gøre det?

Mit faglige trekløver handler om kombinationen af akademisk sundhedsviden, procesforståelse og praktisk erfaring.

♦ Jeg er uddannet i sundhed, ernæring og sundhedsfremme fra JCVU og Århus Universitet, så jeg har den teoretiske, faglige og forskningsmæssige viden på Masterniveau.

♦ Herudover er jeg systemisk proceskonsulent fra Attractor/ Rambøll og kan lede forandringsprocesser, så vi fanger de forskellige perspektiver og ser på helheden med større chance for succes og forankring i hverdagen.

♦ Sidst, men ikke mindst, har jeg en stor praktisk erfaring fra produktionskøkkener i forskellige regi og har derfor afprøvet og leget en masse med forskellige råvarer og kombinationer. Jeg har også udviklet opskrifter for bl.a. Økologisk Landsforening og Karolines Køkken (og nej…der er ikke mælk i alting)