Kartofler i selskab med linser og feta
Hvad er bedre på en lys dansk sommeraften end at grille og nyde de danske kartofler i en kartoffelsalat?
Her er et et godt bud på en ny udgave af den klassiske salat. Du slipper for den fedtede dressing, der skal løbes væk de næste par dage og får istedet nogle gode proteiner fra luksus linser og feta.
Det er en kartoffelsalat med den gode cremede fornemmelse og samtidig mere fylde.
Du kan enten have den med rimelig store stykker i en grov version som på billedet her eller blande feta og linser mere sammen for en mere cremet version. Det er også lækkert.
Ingredienser til kartoffelsalat:
2 dl puy linser eller beluga – kog dem efter anvisning på posen med salt og laurbærblade
700g små nye kartofler – kogt og afkølede
2 håndfulde rucola eller andet grønt
1 håndfuld dild
100g gedefeta
olivenolie
citron saft og skal
salt og peber
Det gør du:
Bland dressingen og smuldr fetaen heri. Vend kartofler og linser i feta-dressingen og vend til sidst også rucola og dild med….og vupti du har en kartoffelsalat.
Den kan spises både lun og kold – alt efter lyst og tid.
Kartofler har været skældt ud for deres høje indhold af stivelse og dermed store påvirkning af blodsukkeret – og frygten for deller på maven pga insulin frigivelse. Det er noget overdrevent…. men denne version af kartoffelsalat tilbyder en god kombination af proteiner til.
Det gode ved proteiner som både både fetaen og linser er, at det hjælper til en bedre mæthedsfornemmelse og stabilt blodsukker.
Vil du gerne have fif, opskrifter og viden om sundhed direkte i din mailbox? Så skriv dig op HER
Vil du gerne se lidt mere om hvem jeg er her på bloggen – så læs et hurtigt interview HER
ENJOY