+45 61 60 76 08 kontakt@katrinejuul.dk
Vælg en side

September måned er et fantastisk rigt spisekammer. Det er en af de fyldigste måneder, hvor man kan smovse i svampe, bær, rødder og frugt samtidig med, at vi stadig har noget af det friske grønne salat og masser af krydderurter.

September måned er en legemåned for kokke og andre madglade – så prøv at springe ud i en af de mindre kendte råvarer for dig. Måske får du en ny favorit?

Skriv gerne denne oversigt ud til at hænge på køleskabet i september måned.

Bær:

Blåbær
Brombær
Hindbær
Ribs
Solbær
Tyttebær

Æbler:

Discovery
Filippa
Gråsten
Guldborg
James Grieve
Mutzu
Rubinola
Rød Ananas
Rød Aroma
Summerred
Sunrise

Blommer:

Kirkes
Opal
Reine Claude
Victoria

Pærer:

Clapps Favorite
Clara Friis
Fondante du Charneu
Grev Moltke
Gråpære
Williams

Kål:

Blomkål
Broccoli
Glaskål
Grønkål
Hvidkål
Kinakål
Rosenkål
Rødkål
Savoykål
Spidskål

Rodfrugter:

Gulerødder
Jordskokker
Knoldselleri
Pastinak
Persillerod
Radiser
Ræddike
Rødbeder

Alt muligt:

Aubergine
Asier
Bladbeder
Bladselleri
Brunstokket Rørhat
Bønner
Cherrytomater
Champignoner
Fennikel
Forårsløg
Hokkaido græskar
Julesalat

Kantarel
Karl Johan svamp
Kartofler
Knoldselleri
Kvæde
Løg
Majs
Peberfrugt
Peberrod
Porrer
Salat
Skalotteløg
Spinat
Squash
Tomater
Trompet svamp

Krydderurter og vilde planter:

Citronmelisse
Dild
Hjulkrone
PalmekålHyben
Hyldebær
Kørvel
Merian
Morgenfrue
Mynte
Lavendel
Løvstike
Persille
Purløg
Rosenblade
Salvie
Tallerkensmækker
Timian

©Katrine Juul 2014

Med inspiration fra bl.a. Lise Faurschou Hastrup, Mere end mad Foodservice portal, Camilla Plum og Økologisk Landsforening.

 ENJOY

Underskrift