September måned er et fantastisk rigt spisekammer. Det er en af de fyldigste måneder, hvor man kan smovse i svampe, bær, rødder og frugt samtidig med, at vi stadig har noget af det friske grønne salat og masser af krydderurter.
September måned er en legemåned for kokke og andre madglade – så prøv at springe ud i en af de mindre kendte råvarer for dig. Måske får du en ny favorit?
Skriv gerne denne oversigt ud til at hænge på køleskabet i september måned.
Bær:Blåbær Æbler:Discovery Blommer:Kirkes Pærer:Clapps Favorite |
Kål:Blomkål Rodfrugter:Gulerødder Alt muligt:Aubergine |
Kantarel Karl Johan svamp Kartofler Knoldselleri Kvæde Løg Majs Peberfrugt Peberrod Porrer Salat Skalotteløg Spinat Squash Tomater Trompet svamp Krydderurter og vilde planter:Citronmelisse ©Katrine Juul 2014 |
Med inspiration fra bl.a. Lise Faurschou Hastrup, Mere end mad Foodservice portal, Camilla Plum og Økologisk Landsforening.
2 Comments