Rødbedesalat med ramasjang
Hvis du har haft kedelige oplevelser med rødbede som en lidt fad grøntsag, så prøv den her rødbedesalat.
Rødbede kræver noget syre for at fremhæve og runde sin smag af. Det får den her til fulde med både en skøn dijondressing om perlebyg og de fine krydrede rødløg marineret i garam masala – et indisk krydderi.
Denne her rødbedesalat gør det fint ud for en hel frokost.
Ingredienser:
400g Rødbeder
2 dl Perlebyg
Dressing:
1 tsk Dijonsennep
1 tsk Honning
1 spsk Æbleeddike
Salt og peber
Olivenolie
Citronsaft
1 Rødløg i tynde skiver
1 tsak Garam masala
Æbleeddike
1 Avocado i tynde skiver
1 Rød grape i i små tern
Fremgangsmåde:
Rødbederne koges i ca 45 min eller indtil de er møre men stadig har lidt bid. Skyl dem i koldt vand og smut skrællen af. Skær rødbederne i små mundrette tern og vend dem i lidt olivenolie, citronsaft, salt og peber.
Dressingen laves ved at røre dijonsennep, honning, edddike og salt sammen i en lille skål. Rør olivenolie i i en tynd stråle indtil dressingen tykner blødt og godt.
Perlebyg koges i 15 min. og vendes i dressingen mens de stadig er lune – så suger de bedst dressingen til sig.
Læg de tynde skiver rødløg i en lille skål og drys med garam masala. Dæk dem med eddike og lad dem trække. De kan holde sig i køleskabet i nogle dage og er skønne som smagsgivere også til pålæg.
Anret med perlebyg toppet med rødbedetern. Læg de skivede avocado og røde grapetern ovenpå og til sidst runde marinerede løgringe.
ENJOY