Quinoasalat er fremtidens superkorn
Mange ved ikke lige hvad de skal gøre med de der quinoa – men har hørt at de skal være så sunde.
Quinoa kommer fra Andesbjergene og bliver kaldt fremtidens superkorn. Du kan du bruge som du ville bruge ris.
Næringsmæssigt er quinoa interessant fordi det indeholder meget protein sammenlignet med andre korn – helt op til 22 % alt efter sort. Desuden har quinoa alle de essentielle fedtsyrer som vi ikke kan danne selv i kroppen.
Quinoa er også godt for dit hjerte- kar system. For det første påvirkes dit blodsukker ikke så kraftigt som med andre korn. For det andet indeholder quinoa nogle stærke antioxidanter som quercetin og kaempherol som beskytter mod åreforkalkning og blodpropper.
Quinoasalat – her kommer så en opskrift
Her er en opskrift på quinoasalat med grillede grønsager og krydderurter, som man kunne have fået det i Marokko. Den er rigtig skøn og fyldig.
Den er både super lækker som en lun ret og som en kold salat. Og det er så fikst, at du kan have kogt quinoa dagen inden og så kun lige snitte grønsagerne…og vupti har du en lækker quinoasalat.
Ingredienser til quinoasalat
2 stk Aubergine/ squash, skåret i tynde skiver og grillet med hvidløgsolie i ovnen i ca. 10 min på 220 grader – afkølet.
200 g Quinoa
1 Citron
Olivenolie
1 dl Rosiner
Friske krydderurter: mynte, koriander, bredbladet persille
2 Avocadoer
6 Forårløg
1 Håndfuld frisk spinat
1/2 dl Ristede mandler eller solsikkefrø
Salt og peber
Fremgangsmåde
Kog quinoaen efter anvisningen på pakken. Bland med skal og saft af en citron, rosiner samt lidt olivenolie, salt og peber. Lad det køle af.
Hak krydderurter og spinat groft.
Snit forårsløgene fint og skær avocado i mindre stykker.
Rist mandler eller solsikkekerner med lidt soya på en pande og køl dem af.
Når alt er kølet ned blandes salaten nænsomt sammen og serveres i stuetemperatur.
ENJOY