+45 61 60 76 08 kontakt@katrinejuul.dk
Vælg en side

Gå på jagt i ukrudtet til din pesto

Hvorfor er det altid basilikum man bruger til pesto?

Det er der ingen grund til – ud over at basilikum smager fantastisk….
Du kan sagtens lege med mange former for grønt og kerner i din pesto. Det er både skønt og måske også billigere…..

Du kan bruge persille som i denne opskrift, men du kan også bruge dit ukrudt fra haven!

Persille er sprængfyldt med vitaminer og mineraler som er gode for din krop. I haven bruger man den ofte som en naboplante for at holde skadedyr væk fra andre planter. Persillen indeholder mange antioxidanter, som er plantens naturlige beskyttelse. Når vi spiser den, bruger vores krop de samme antioxidanter til at beskytte os mod aldring af cellerne.

I gamle husråd bruges persillen som et udrensende middel og mod smerter og feber.

Prøv også med skvalderkål og små mælkebøtteskud blandet med krydderurter i dn pesto. Det er både sundt, billigt og lækkert….og godt for haven 😉

Ingredienser til persillepesto

1 godt bundt persille – en håndfuld om stilken
50 g Parmesan, vesterhavsost eller anden hård ost
75 g Nødder eller kerner – f.eks solsikkekerner eller mandler
1 dl Olivenolie
1 tsk Æbleeddike
1 tsk flydende Honning
1 fed Hvidløg
Salt og peber

Start med at blende ost og kerner til det er et fint smulder – alt efter hvor grov du man lide din pesto. Nogle gange er det skønt med lidt mere at tygge på.

Put derefter resten af ingredienserne i og giv det en tur mere i blenderen.

ENJOY

Underskrift