+45 61 60 76 08 kontakt@katrinejuul.dk

Dette er en klassisk indisk ret ved navn Aloo Palak. Aloo betyder kartofler og Palak betyder spinat… så det er ret enkelt. det er bare en anden måde at lave flødestuve spinat på.

Den her udgave er nok lidt fordansket og ikke helt så kras som du vil få den serveret i Indien – men den er skøn og smagfuld alligevel og er et hit herhjemme både hos børn og voksne.

Du kan serverer ris til eller fladbrød eller bruge sovsen som fyld i pandekager.

Ingredienser

Olivenolie eller kokosolie til stegning
1 tsk Knust spidskommen
1 tsk Sennepsfrø
1 tsk Korianderfrø
1 tsk Karry pulver
1 Rødløg
2 fed Hvidløg
4 Kartofler i mindre tern
2-3 store håndfulde frisk spinat
2 dl vand
2 dl fløde eller soyafløde
salt og peber

Fremgangsmåde

Varm olien op på en pande og rist alle kryderierne heri. Hak løg og hvidløg og lad det stege med i olien et par minutter. Tilsæt så kartoffel tern og rør rundt mens de steger af. Kartofler vil sætte sig fast på bunden hvis du ikke rører i det. Når de har stegt i ca 5 min tilsætter du spinat og vand og alder det hele simre i ca 15 min. Tilsæt så fløden og lad det koge op og derefter simre endnu ca 10 min eller indtil a kartoflerne er møre! Hvis der er brug for lidt mere vand undervejs tilsætter du bare det.

Smag til med salt og peber.

Hvis du har en rest tilovers kan du godt varme den op igen selv om der er flødestuvet spinat i – blot ikke give det til helt små børn. Spis det evt med et spejlæg som en alternativ biksemad.

ENJOY

Underskrift