Falafler er den skønneste vegetar comfort food
Og er de lavet ordentligt, er det god mad fuld af protein.
Jeg kan godt lide mine falafler lidt knasende med groft hakkede kikærter, men hvis du mere er til sådan en frikadelle type, så blend lidt længere til du har en fin mos.
Falafler er jo fantastiske nystegt og lun, men kan sagtens gemmes et par dage på køl og spæde madpakken op.
- 200g Kikærter lagt i blød i ca et døgn – skal ikke koges
- 1 lille Rødløg
- 2 fed hvidløg
- en dusk persille eller koriander
- 1 tsk spidskomme
- 1 tsk stødt koriander
- lidt chili
- Tamari eller soya
- et lille skvat æbleeddike
- Et par spsk boghvedemel eller andet mel
- 2 tsk bagepulver…ja ja, men det virker
- evt lidt vand
- olivenolie eller kokosolie til at stege in
Blend det hele sammen til en fast men ikke tør fars. Lav frikadelleagtige kugler af farsen med en ske….du kan også bruge det i en sprøjtepose.
Steg dem i godt med olivenolie eller kokosolie så de bliver gyldne på begge sider. Det er istedet for friture, så du skal have min 1 cm olie i panden.
Brug kun god olivenolie eller kokosolie til din falafel, da andre olier ikke tåler opvarmning på denne måde uden skadelig påvirkning.
ENJOY
Super! Har aldrig prøvet med bagepulver. Jeg kan dog ikke dy mig for at komme en lille bitte håndfuld sesamfrø i.
Uh det lyder også godt Anne 🙂
De bedste og sprødeste falafels jeg har lavet- Uhm TAK for opskriften. 🙂
Hvor dejligt at høre <3
Hej Katrine – elsker bare den opskrift! Har lovet at lave en stor portion til en buffet – har du erfaring med om de kan fryses?
Kære Helle
Beklager svartid …er på ferie – skønt.
Tak for ordene, jeg er også ret glad for de falafler. Jeg har ikke prøvet at fryse dem. Måske de smuldrer, men jeg ved det desværre ikke. God fornøjelse…lad mig endelig høre hvis du prøver det med frysning
KH Katrine