Aioli er egentlig bare en hjemmelavet mayonaise med hvidløg og her også chili i. Det er ikke så svært som det lyder og du får en super skøn og sund creme ud af det uden sytten forskellige tilsætningsstoffer.
Og nej den bliver ikke kridhvid som den, der kan holde i to år på dåse. Men du kan godt styre farve lidt, alt efter hvor kraftig en olie du putter i. Denne her har gode økoblommer og kraftig olivenolie, så den er ret gylden.
Ingredienser
2 Pasteuriserde æggeblommer
1 tsk dijon sennep
1 stsk æbleeddike
1 knust hvidløg
1/2 hakket rød chili uden kerner
Olie – nogle kan bedst lide smagsneutral men jeg er vild med rigtig god olivenolie
salt og peber
Fremgsngsmåde
Rør æggeblomme med sennep, eddike, hvidløg og chili.
Tilsæt olien i en tynd stråle mens du rør HELE TIDEN undervejs. Strålen skal være tynd, for at æggene kan når at opsuge olien. Tilsæt så meget olie at du synes at konsistensen er god. Det er en smagssag.
Smag til med salt og peber.
ENJOY
Trackbacks/Pingbacks