+45 61 60 76 08 kontakt@katrinejuul.dk

Sådan arbejder jeg

Jeg arbejder med begrebet madmestring; altså vores evne og strategi til at håndtere maden på, så vi ikke føler os overtaget eller magtesløse.

At opleve lethed, glæde og frihed i forhold til mad og måden at spise på.

Med mig arbejder du hen imod at kunne mestre din madsituation på både tallerkenen, i kroppen og i hovedet.

Madmestring sker hos mig igennem det, jeg kalder den følelsesmæssige intelligente vej.

Følelsesmæssig intelligens

I min optik kan vi ikke komme udenom følelser, når vi seriøst vil arbejde med mad, krop og spisemønstre.

Følelser forstået som vejvisere vi kan mærke i kroppen og som har en information til os. Det er alt de er.

Vi tager følelser ud i strakt arm og identificerer os ikke med vores følelser. Jeg ER ikke vred, glad, ked etc. men jeg MÆRKER og OPLEVER vreden, glæden, ked-af-det-heden i min krop og mit sind fordi der er en besked til mig i den sitation jeg er i lige nu.

Følelsen er en tilstand der kommer over mig og som forsvinder igen. Den er ikke mig. 

Men nogle gange kan det være for svært at mærke og opleve de beskeder som følelserne har til os – især hvis de indeholder grænseoverskred, vrede, sorg eller skam. Det er svært, når vi ikke har et sprog for det eller at vi ikke oplever, at vi har ret til det. Så kan vi være nødt til at dulme dem for en tid.

Følelser bor i kroppen. Det gør sult og mæthed også. De er helt grundlæggende kropslige sansninger af behov (Sult) og grænser (Mæthed).

Derfor er det vigtigt at lære at mærke de beskeder og kunne navigere i vores følelser, så vi kan reagere konstruktivt, relavant og proportionalt.

Hos mig er der ikke forbudt mad

“Uden forbud” betyder, at jeg ikke abonnerer på en bestemt madreligion på dine vegne.

Personligt har jeg gode erfaringer og en stor mængde viden om og med plantebaseret mad. Det betyder ikke, at det skal du også. Jeg har stor ydmyghed for, at vi er forskellige mennesker med forskellige præferencer, smag og historier. Derfor tager jeg altid en individuel tilgang til dig og din mad.

Det betyder også, at jeg ikke anbefaler bestemte restriktioner eller regler, da det i længden er meget mere holdbart for både dig og din vægt, da forbud og restriktioner avler overspisning og selvkritik. Hvis bare din sidste slankekur (ud af måske mange) havde virket – så læste du nok ikke her. Og du er ikke alene, for 95% tager på igen efter en kur.

I virkelighedens verden betyder det, at det, som mange har brug for, er viden og inspiration til handler om mere grønt, bælgfrugter, fibre og bedre fedtstoffer. Og det er jeg top nørd i.

 

 

Sanselighed sundhed

Mit motto har igennem mange år været: Sanselig sundhed – Det er sundt, hvis du nyder det.

Og det mener jeg faktisk meget alvorligt, selv om folk tror jeg pjatter. (For det gør jeg nemlig også tit)

Sanselighed og nydelse er helt grundlæggende for, om vi er i en sund tilstand eller i en ubalance. Er vi tilstede med livet, maden og os selv, og kan vi mærke og sanse nydelsen og glæden, eller er vi kommet over i en tilstand, hvor nydelse er blevet til craving og afhængighed.

Desuden er en tilstand af nydelse og glæde et modstykke til stress-tilstanden, da det, vi har aktiveret, er en anden del af nervesystemet (det para-sympatiske) og frigiver andre hormoner såsom serotonin og oxytocin som modstykke til adrenalin og kortisol.

Vaneændringer

Sundhed foregår i høj grad mellem ørerne. Altså vores tanker og følelser omkring hvad vi spiser og at vi ikke bevæger os.

Derfor handler sundhed hos mig meget om vores vaner omkring mad og at finde en ønsket retning at arbejde efter – mere end om et uopnåeligt slutmål.

Det handler altså om at arbejde bevidst med, hvad vi putter i munden og hvorfor. Det er en proces, der bygger bro mellem den konkrete mad og det bevidsthedsarbejde, som vi gør med vores tanker og følelser i selvkærlighed i stedet for som straf eller belønning.

Mine vejleder roller

I vores samarbejde vil jeg veksle imellem tre forskellige roller:
Rådgiverrollen bruger jeg omkring det faktuelle og for at skabe klarhed og overblik i madjunglen.

Coachrollen bruger jeg, når vi arbejder ind i dine vaner og mønstre, og når der er behov for coachingens spørgeteknikker, for at DU finder svarene frem fra nye vinkler og perspektiver.

Og mentorrollen, hvor jeg inddrager min egen erfaring og personlige viden på området for at spejle DIN rejse og ressourcer med nærvær og levet liv.

Vi arbejder altså med HVAD du spiser, HVORNÅR du spiser, HVORDAN du spiser og HVORFOR du spiser.

 

Ring til mig

+45 61 60 76 08

Mød mig

Vi mødes på Zoom eller Skype