+45 61 60 76 08 kontakt@katrinejuul.dk
Vælg en side

Katrine Juuls madhistorie

Jeg elsker mad og er en kæmpe nørd.

Opfostret på fynsk vegetarmad og hippie kærlighed med masser af luft under vingerne.

Engang var jeg sådan et lille langt tyndt siv, som vennerne prøvede at fede op uden held. Jeg slog vejrmøllen dagen lang, galoperede rundt i naturen og nød at bevæge min krop.

Det ændrede sig.

Pludselig var jeg i 40´erne og havde jeg taget 14 kg på i løbet af nogle få år.

Snigende med vægten kom utilfredsheden med kroppen, skammen, tyngden og smerterne. Den indre kritiker fik frit spil. Hvor blev letheden og glæden af? Følelsen af frihed?

Det måtte være fordi, at jeg gjorde noget forkert. Spiste noget forkert. Og ja, jeg lavede jo heller ikke motion som sådan. Det måtte være det. Det gjorde de andre og de var jo tynde. De andre. Mere rigtige.

Jeg har hele mit voksenliv været ret optaget af sundhed (altså sund mad – ikke motion) og gjort det til min levevej. 

Det betød, at jeg altid lavede mad til alle andre og i en del år på arbejde blot selv græssede. Kunne til sidst slet ikke finde ud af at holde pause og spise selv. Give mig selv den grundlæggende omsorg. Samtidig var jeg meget optaget af hvad der var rigtig og lødig mad. 

Jeg græssede dagen lang i køkkenet. På farten. Maden fyldte mange timer om dagen. Tanker om mad. Hvad. Hvor meget. Hvornår. Jeg hungrede – men måske ikke efter mad.

Jeg var kommet til at putte Moral ned over mad og sundhed. 

Altså vurdere mad ud fra dens sundhedsværdi og sætte direkte lighedstegn med rigtig eller forkert. Og snigende kom jeg også til at vurdere mig selv og andre ud fra det. Hvis maden var sund og lækker, så var den rigtig –  og så var jeg rigtig.

Det var en afvej.

Jeg måtte tage et valg, om at være mere loyal overfor mig selv end overfor ydre krav om rigtig og forkert. Den var tough.

Jeg måtte grave ind under vaner, skygger, sociale masker og uhensigtsmæssige overbevisninger for at finde fast fodfæste igen.

Jeg har nu tabt nogle af kiloene – ikke alle, men det er jeg helt ok med. Jeg er ikke 20 år mere. Jeg føler mig godt tilpas i min krop og den kan langt det meste af det jeg gerne vil med den. Vi er blevet venner. Det her er min naturlige vægt.

Desuden har jeg fået et mere fleksibelt mindset med min mad, der gør, at jeg ikke lader mig hindrer og ikke vurderer min rigtighed ud fra hvad jeg spiser. Hvor meget, hvor sundt, hvor tit. Der er ro på maden. Jeg nyder den. Det er enkelt.

Jeg kan stadig have dage, hvor jeg kigger i spejlet og tænker “ Oh my God, der kan da stå en tekop på den der røv…” Men så sender jeg et fingerkys og smiler, for jeg ved, at sådan er livet – en lang læreproces, og det er det nok også for dig. 

Forskellen er blot, om du kæmper imod i magtesløshed og prøver at hade dig til en krop, du gerne vil elske – eller om du omfavner livet og lader mad være mad. Med klarsyn, viden og handlekraft.

Min mission er at være her sammen med dig på din rejse ud af mad kaos og tilbage til glæde og frihed.

Skal vi følges?

Akademisk Sundhedsfagligt

Pb i ernæring og sundhed v/ JCVU  
Master i sundhedspædagogik v/AU

Procesfagligt

MadMentor v/ Marie Steenberger
Proceskonsulent v/ Attracor Rambøll  
Selvsabotage Coach v/Karin Søsted

Madfagligt

PlantLab v/Matthew Kenney  
PlantAcademyLondon

Katrine Juul har igennem de seneste 20 år arbejdet med mad, sundhed og formidling fra forskellige vinkler. Fra opskriftsudvikling for Karolines køkken og Økologisk Landsforening samt egen blog til undervisning og økologisk omlægning for offentlige storkøkkener.

Herimellem entrepreneurship med opstart af både Kostbaren og Cafe COBRA. Events med mad og kunst, madklubber med syriske flygtningekvinder, samt teamcooking og coaching.

Katrine har med sin baggrund i ernæring og sundhed koblet med viden om processer og coaching og krydret med madhåndværk fra nogle af de førende plantebaserede undervisere en meget specifik og konkret tilgang til sit fag.

Hun ved, hvornår mad er næring for din krop og sind, og hvornår det bliver til en copingstragegi, der handler om noge andet.

En af Katrines styrker er evnen til arbejde på tværs af faglighederne, så lige præcis dig og din situation kommer i fokus.

Det betyder også, at hun står på en teoretisk platform i det narrative og systemiske, med en ydmyg nysgerrighed på din erfarringsvirkelighed. Desuden bruger hun greb fra ACT og CFT som en udvidelse af sin coaching.

Du er eksperten i eget liv.

Hun kommer med et nyt blik og de gode spørgsmål.

Katrine skaber et tillidsfuldt samtalerum uden fordømmelse, hvor der er plads til udvikling.

I et samarbejde med Katrine vil du derfor højst sandsynligt komme til at arbejde med både din madhistorie, dine vaner, din kropslige fornemmelse af sult og mæthed, dine madmønstre, din følelseshåndtering og din tallerken.

 

Ring til mig

+45 61 60 76 08

Mød mig

Vi mødes på Zoom eller Skype