Blogindlæg om mad, mestring, sundhed og opskrifter
Tør du tage din kraft hjem til dig selv?
Det kræver nemlig lidt mod, at samle sig sammen og tage ansvar for sin egen energi og kraft. Jeg kan f.eks ofte skjule mig selv lidt ved at lægge låg på følelser som jeg tror, at verden synes er for meget, for dramaqueen, for hysterisk, for følende, for alternativ…ja...
Grøntsager i April
April måned byder på mange spæde grønne sager. Du kan være heldig med de første grønne asparges. Kål er for en tid byttet ud spæde salater, rucola og spinat. Der er hidsig karse og purløg, der vækker vores smagsløg til dåd. I det hele taget pipler det op af jorden....
Flavonoider – planternes eget medicinskab
Kan planter helbrede? Vil du gerne undgå allergi, aldring af dine celler, kræft, hjerte- karsygdomme og inflammation? Så ser det ud til, at der er hjælp at hente i plantestoffer, fytokemikalier, plantefenoler, polyfenoler, ja kært barn har mange navne - kemiske...
Grøntsager i Marts
Åh ... endelig kom du marts. De nye spæde skud af brændenælde i suppe. Pesto af skvalderkål. Radissens skarpe forsvar og de første indendørs tomater. I skovbunden er der ramsløg og viol... Skriv gerne denne oversigt ud til at hænge på køleskabet i marts måned Æbler:...
Bananpandekager
Det er faktisk så nemt, så du tror det er løgn.... Bananpandekager er en superdejlig og hurtig snack om eftermiddage eller som morgenmad eller dessert. De er ret søde og behøver ingen tilsat sukker. Når bananen moses og varmes forøger du dens sødme betragteligt. Du...
Æggesalat med hytteost
Æggesalat med hytteost stabiliserer dit eftermiddags blodsukker Æggesalat er skønt til en hurtig eftermiddags mad, når blodsukkeret er lidt lavt og der skal noget stabilt og godt indenbords. Det er fyldt med gode proteiner, der kan holde dig kørende. Hvis du ikke har...
Persillepesto, der smager skønt af forår
Gå på jagt i ukrudtet til din pesto Hvorfor er det altid basilikum man bruger til pesto? Det er der ingen grund til - ud over at basilikum smager fantastisk.... Du kan sagtens lege med mange former for grønt og kerner i din pesto. Det er både skønt og måske også...
Grøntsager i Februar
Februar har stadig gode rødder, kål og udenlandske citrusfrugter. Men når det er sagt, er vi også kommet til den lidt tynde mørke tid, som kræver lidt kreativitet at gøre sanselig og varieret. Men hold ud du kære - foråret kommer snart. Skriv gerne denne oversigt ud...
Grillede grønne asparges m. vesterhavsost
En af de nemme... Jeg ved næsten ikke, om denne her kan komme under kategorien en opskrift eller om den er for nem. Men den er så skøn, så her kommer den. 500 g grønne friske asparges i sæson Vendes i god olivenolie og grilles i ovnen på varmluft 220 grader i ca 20...
Rosenkålssalat med marineret pomelo og saltmandler
Rosenkålens hemmelighed Inspireret af et besøg på Ottolenghis resaturant i London gik jeg hjem og lavede den her skønne roesnkålssalat. Hemmeligheden ved rosenkål er, at man ikke skal koge dem sønder og sammen. Mange har fået en dårlig oplevelse med ildelugtende kål,...
Rødbedejuice mod forhøjet blodtryk?
Rødbedejuice - naturligt epo Rødbeder har et naturligt højt indhold af nitrat. Nogle er lidt forsigtige med det, fordi nitrat i i mave og tarm miljø kan omdannes til nitrit som igen kan omdannes til nitrosaminer, der kan være kræftfremkaldende. Jeg er helt enig i, at...
Rødbedesalat med avocado og perlebyg i dijondressing
Rødbedesalat med ramasjang Hvis du har haft kedelige oplevelser med rødbede som en lidt fad grøntsag, så prøv den her rødbedesalat. Rødbede kræver noget syre for at fremhæve og runde sin smag af. Det får den her til fulde med både en skøn dijondressing om perlebyg og...
Hvorfor er olivenolie bedre at opvarme i end rapsolie?
Bruger du olivenolie eller rapsolie når du laver varm mad? Mange har spurgt mig, hvorfor jeg anbefaler olivenolie istedet for rapsolie til opvarmning, da de ofte hører det omvendte. Det skal jeg fortælle dig. Mine anbefalinger af olier er begrundet i deres...
Waldorfsalat med cashewdressing
Denne waldorfsalat er uden mælkeprodukter Inspireret af Jens Casupis raw version af waldorfsalat har jeg leget med denne dressing. Hvis du ikke spiser mælkeprodukter men heller ikke vil snydes for en skøn waldorfsalat, er denne opskrift et HIT. Ofte er det...
Bliver pesticidrapporten årets gyser?
Kan man nu stole på det der økologi? Nogle er nervøse for om man kan stole på økologi og kontrollen af økologi. Det er klart, at ingen gider betale flere penge for en økologisk vare, hvis den viser sig at have samme indhold som en konventionel. Logik for burhøns....
Først grønt – Så økologisk!
Tænk først og fremmest grønt - dernæst økologisk! Måske har du læst mit mandarinindlæg omkring giftrester - det er der hvert fald mange der har, og det har fået mig til at skrive denne opfølgning. En hel del mennesker er bekymrede for de giftrester, som man ofte kan...
Grøntsager i December
December er jo en skøn sød julemåned...og derfor kan vi holde ud at mange grønsager ligger i vinterhi. Til gengæld er det højsæson for de udenlandske citrusfrugter, så nyd dem nu. Det er også en god tid forskellige slags nødder, mandler og tørret frugt. Og heldigvis...
Julesalat med pære, blåskimmel og honning
Julesalat er en undervurderet spise I sig selv har julesalat en bitter smag, som er skøn i selskab med andre grøntsager. Indrømmet - det er ikke en salat jeg ville sidde og guffe alene på min frokosttallerken. Men den er fantastisk til at give en bitter dybde til...
Hjemmelavet marcipan
Marcipan er noget af det nemmeste at lave selv, så jeg ved slet ikke, om jeg kan tillade mig at snige det ind under en opskrift. Du kan lave hjemmelavet marcipan både med og uden skal. Den originale er selvfølgelig de smuttede lyse mandler. Det er ikke svært at smutte...
Join In ❤
Jeg giver dig et kvalificeret modspil til sundhedsreligionerne og hjælper til, at du kan vælge bevidst omkring sundhed med forståelsen af samspillet mellem krop og psyke - uden at føle dig forkert. Jeg hjælper med processen omkring selfcompassionate sund hverdag, fuld...
Rødkålssalat med appelsin og soyaristede solsikkekerner
Denne rødkålssalat er ganske frisk og sprød og har samtidig appelsinens sødme og umami fra de soyaristede solsikkekerner. Du får et skud protein fra kidneybønnerne til at give tyngde og mæthed. Ingredienser 200 g Rødkål 2 Appelsiner (og evt lidt appelsinjuice) En...
Glutenfri æblecrumble med kardemomme og vanilieskyr
Denne æblecrumble er både nem, lækker og glutenfri. Hvis du kender en have med nedfaldsæbler, som du må tage af, er det helt fint - så skærer du bare evt pletter væk. Det er en rigtig god måde at få brugt de æbler, som har ligget og er blevet lidt bløde eller har en...
Knogleskørhed
Hej Katrine Jeg er 61 år og fik for 5 år siden konstateret knogleskørhed. Siger pt nej til medicin og prøver derimod at tage naturmedicin så som cag mag citrate. Undgå for meget sukker. Jeg kunne godt tænke mig lidt mere konkret viden til hvad jeg kan gøre for at...
Kvædemarmelade
Kvæden er oldtidens guldæble men efterhånden en sjældenhed i de danske haver - måske på grund af sin umiddelbare hårde og beske fremtræden. Det er dog lidt synd for kvæden dufter og smager fantastisk, når den er tilberedt evt som kvædemarmelade som opskriften...
Grøntsager i November
November måned indbyder til sammenkogte simreretter, der kan stå på komfuret og dufte varmt og velkommende. Vi har mange forskellige kål, rodfrugter og svampe. Det friske grønne kan nu erstattes af en verden af kålsalater og råkoster. Her kan leges en masse - go...
Grønkålssalat med dadler og ingefær
Denne grønkålssalat er ret skøn og har både bid og sødme. Blandingen af ristede croutoner og mandler i chili giver et ekstra pift. Salaten kan både bruges som tilbehør eller som en lille frokost ret i sig selv. Ingredienser til grønkålssalat 200 g Grønkål 6-8 Dadler -...
Hokkaido med fennikel og bagte hvidløg
Denne her skønne ret er hurtig, nem og vidunderlig dyb i sin smag. Brug den som tilbehør eller som en selvstændig salat. Hokkaido har brug for noget syre for at trække smagen frem, så hvis du synes, at den er blevet lidt fad i det - så giv den lidt mere citron/...
Portobello Burger
Rigtig mange vil gerne undgå gluten i kosten - men vil alligevel ikke undvære en god burger. Denne her portobello burger imødekommer alle krav til en saftig umami fylde - og så er den endda med plante protein. Lav den hvis du får en vegetar gæst - eller bare gerne vil...
Indisk flødestuvet spinat med kartofler
Dette er en klassisk indisk ret ved navn Aloo Palak. Aloo betyder kartofler og Palak betyder spinat... så det er ret enkelt. det er bare en anden måde at lave flødestuve spinat på. Den her udgave er nok lidt fordansket og ikke helt så kras som du vil få den serveret i...
Ej dine forandringsprocesser!
Eksperterne er barnlige Det er efterhånden temmelig svært at leve her i Danmark uden at skulle forholde sige til at blive sundere. Vi bombarderes i medierne med mange forskellige holdninger til hvad sundt overhovedet er samtidig med, at vi skal beslutte hvad vi selv...