Opskrifter
Porretærte
Denne skønne og nemme porretærte kommer oprindeligt fra min gode kollega Lise Faurschou Hastrup - men hun har sagt, at jeg godt må dele den med jer 😉 Den kan laves både med hvedemel og helt glutenfri - sørg da for at købe glutenfri havregryn så. Havregryn indeholder...
Glutenfri chokoladekage med power
Glutenfri chokoladekage med smæk for skillingen Hvem elsker ikke en rigtig god chokolade kage i ny og næ? Det gør jeg hvert fald - og det føles ikke så ensomt....faktisk vrimler det altid med folk omkring mig, når der er chokoladekage....Hmm Derfor laver jeg også ret...
Chokolademousse med mandelcroquant
Chokolademousse er den klassiske forkælelse Chokolademousse går man aldrig helt fejl af. Det er en klassisk dessert og denne her har en lille overraskelse i bunden. Knasende mandel croquant med et lille pift af kanel og vanilie, som passer godt til den søde bløde...
Græskartærte med hokaido, ingefær og kardemomme
Græskartærte - efterårets sødme Min skønne teenagedatter bagte denne her græskartærte og den smager bare virkelig godt af tørret ingefærs varme sødme sammen med kardemomme. Uhmm det er ren comfort food på en kølig efterårsdag. Hun brugte hokaidogræskar for at give...
Squashsalat med ærter og rød grape
Squashsalat er sensommerens redning Hvsi du nogensinde har prøvet at dyrke squash i din have - eller haft en mor, der gjorde! - Ja så ved du, at der er mad til mange dage i sådan en plante. Faktisk kan det til sidst blive svært at finde svært at finde på nye måder at...
Raita med æbler og agurk
Raita er en indisk klassiker Den minder om den måde man bruger Tzatziki i Grækenland. Et cremet tilbehør til hovedretten. I Indien har raita desuden den funktion, at mildne den stærke mad. Det hjælper ikke alverden at drikke en masse vand hvis maden brænder på...
Glutenfri rugbrød
Dette er brød ligner og smager som almindeligt rugbrød Som erstatning for almindeligt rugbrød bager jeg et par gange om ugen nogle super skønne brød i rugbrødsforme og nu vil jeg dele med dig hvordan jeg gør. Jeg håber, at du på den måde kan få en bedre fornemmelse...
Kartoffelsalat med et twist
Kartofler i selskab med linser og feta Hvad er bedre på en lys dansk sommeraften end at grille og nyde de danske kartofler i en kartoffelsalat? Her er et et godt bud på en ny udgave af den klassiske salat. Du slipper for den fedtede dressing, der skal løbes væk de...
Quinoasalat med grillede grønsager i Marokko style
Quinoasalat er fremtidens superkorn Mange ved ikke lige hvad de skal gøre med de der quinoa - men har hørt at de skal være så sunde. Quinoa kommer fra Andesbjergene og bliver kaldt fremtidens superkorn. Du kan du bruge som du ville bruge ris. Næringsmæssigt er quinoa...
Kanelsnegle opskrift fra Det lille Bageri i Måle – verdens bedste kanelsnegle
Anitas kanelsnegle opskrift Når initiativ og kvalitet puster liv i de gamle landsbyer. Her i foråret var jeg på besøg i min gamle landsby Måle med alle mine søskende. Skønne dage fulde af sol, gåture til stranden og hygge....og lange morgener med kanelsnegle fra Det...
Sund snack med avocado og pærer
Trænger du til en hurtig og sund snack? Så skær en avocao og en pærer eller anden frugt i mindre tern. Sæt dem evt på spyd for at gøre det indbydende. Drys med cacao eller kanel For at give mere fylde kan du spise lidt mandler til
Pink rødbede tzatziki, ærtepure og hokkaido creme
Tzatziki med et twist sammen med to gode venner En hurtig smuk lille råkost med kant. Dette trekløver af lækre cremer klæder hinanden utrolig godt både i farver og smag. Det er super sundt for både smagsløg, øjne og celler. Du kan imponere på meget kort tid og de kan...
Ris a la mande med dadler og chokolade
Ris a la mande af gårsdagens rester Hvorfor får man kun ris a la mande juleaften - det er da synd. Ris a la mande er en fantastisk måde at udnytte sine rester fra igår....hvis du har fået ris, perlebyg, perlespelt eller andet korn. Denne her udgave er lidt alternativ...
Nudler af squash med svampe og marinade
En spiralizer er et genialt stykke køkken værktøj, der kan trylle alle mulige grønsager om til tynde nudler. Altså lange fine strimler af gulerod, squash, sød kartoffel, rødbede eller hvad du har lyst til. Spiralizer er en uundværlig del af raw food køkkenet - men i...
Falafler
Falafler er den skønneste vegetar comfort food Og er de lavet ordentligt, er det god mad fuld af protein. Jeg kan godt lide mine falafler lidt knasende med groft hakkede kikærter, men hvis du mere er til sådan en frikadelle type, så blend lidt længere til du har en...
Creme af bagt peberfrugt
Kender du denne skønne kraftige peberfrugt creme fra en ferie til de varme lande....En spansk MOJO med både sødme og styrke...smukt anrettet til en tapas. Alting smager jo bedre på en ferie...måske bare fordi man slapper og har det godt...og måske også fordi en anden...
Auberginesalat med tomat og mozarella
En super nem og smuk auberginesalat, der går godt til det meste. Den kan også gøre det ud for en frokost med et godt brød til, for den mætter meget. Leg også med nogle fantastiske granatæble perler henover hvis det skal funkle Ingredienser til auberginesalat 1 stor...