+45 61 60 76 08 kontakt@katrinejuul.dk

Denne skønne og nemme porretærte kommer oprindeligt fra min gode kollega Lise Faurschou Hastrup – men hun har sagt, at jeg godt må dele den med jer 😉

Den kan laves både med hvedemel og helt glutenfri – sørg da for at købe glutenfri havregryn så.

Havregryn indeholder ikke i sig selv gluten, men kan være “forurenet” af andre kornsorter på mølleriet.

Tjek også din soya for hvede – eller køb Tamari fra f.eks Urtekram eller Clearspring (… og nej jeg får ikke procenter for at anbefale)

Denne opskrift giver to tærter og kan sagtens fryses eller gemmes et par dage i køleskabet. Den er også lækker kold i madpakken.

Ingredienser til porretærte

Dej:
2 ½ dl Koldpresset olivenolie
2 ½ dl Vand
5 dl Havregryn
ca. 3-5 dl Sigtet mel eller rismel
Fyld:
1 kg Porrer og gulerødder-  kan erstattes af hvilken som helst grønt du ønsker
olivenolie
Soya
spidskomme
Karry
evt timian eller rosmarin
8 Æg
500g Hytteost (Lise ville nok bruge smuldret feta…)
Urtesalt og peber

Fremgangsmåde

Olie, vand og mel blandes til en lind dej –  og ja, den er ret fedtet, men bliv ikke fristet til at putte ekstra mel i for så bliver den hård og olien i dejen gør den nem at arbejde med alligevel.

Fordel dejen i to tærteforme og bag dem ved 200 grader i ca. 8 min.

Grønsagerne snittes eller rives groft og svitses let i olivenolie med med spidskommen, karry og soya.

Æggene røres med hytteost, salt og peber.

Grønsagerne lægges nu på den forbagte bund og æggemassen hældes over. Bages herefter evd 200 grader i ca. 30 min eller indtil gennembagt.

ENJOY

Underskrift