+45 61 60 76 08 kontakt@katrinejuul.dk

Jordbærsalat er indbegrebet af sommer

Der er ikke særlig mange ægte sæson råvarer tilbage – jordbær er en af dem!

Danske økologiske jordbær dyrket i ægte jord i den tidlige danske sommer har bare så meget mere smag end de kæmpestore skinnende nogle som er fløjet jorden rundt uden smag i kroppen.

Jeg er vild med, at der stadig er noget man kan glæde sig til fordi det ikke er tilgængeligt hele tiden. Det bliver noget særligt!

Traditionelt spiser vi jordbær med fløde og det er også skønt! Men prøv at lege med jordbær i forskellige salat sammenhænge, hvor de giver et sødt syrligt pift til det grønne. Og så ser det bare så smukt og indbydende ud.

Ingredienser til jordbærsalat

Lille salathoved – eks hjertesalat eller et halvt frillicie
50g spirer, eks china rose
250g jordbær, friske danske økologiske
100g fetaost
Hyldeblomst sirup – evt fra Voelkel

Fremgangsmåde til salat med jordbær

Skyl salaten grundigt ved at lade det ligge i en balje vand så evt jordrester kan falde til bunds. Tør det i en salatslynge.

Bred salaten ud på et fad og læg spirer ovenpå.

Skyl jordbærrene og halver dem – fordel dem ud over salaten.

Fnuldr fetaen lidt så det ikke er store klumper og drys det ovenpå jordbærrene.

Afslut med at hælde en tynd stråle hyldeblomst sirup henover.

ENJOY

Underskrift