Marcipan er noget af det nemmeste at lave selv, så jeg ved slet ikke, om jeg kan tillade mig at snige det ind under en opskrift.
Du kan lave hjemmelavet marcipan både med og uden skal. Den originale er selvfølgelig de smuttede lyse mandler.
Det er ikke svært at smutte mandler – det tager bare lidt tid. Hæld kogende vand over mandlerne og lad dem trække i 5 min. Herefter kan du tage mandlerne enkeltvis og smutte eller trykke dem ud af skallen, der nu sidder løst. Og lad nu være med at brænde fingere i det kogende vand….
Du kan også bare købe mandlerne smuttede eller som mandelmel!
Den anden mere mørke fuldkornsversion er med skallen på.
Det er rigtigt, at der findes en lille bitte mængde fytinsyre i mandelskallen, som binder nogle af mineralerne, så de ikke optages i tarmen. Det er dog så lidt at du sagtens kan spise mandlerne med skal!!
Om du er til lys eller mørk marcipan er vel en smagssag – og måske også hvor doven du er.
Jeg kan godt lide begge to og nogle gange blander jeg dem også i konfekt eller remonce.
Husk blot på, at mandlerne suger mere sirup hvis de stadig har skallen på.
Ingredienser til hjemmelavet marcipan
200 g mandler- med eller uden skal
Ca. 1 dl sirup. Lidt mindre hvis det er smuttede mandler.
Fremgangsmåde
Beslut om du vil lave marcipanen med eller uden skal.
Blend mandlerne godt til en fin masse eller mel i en foodprocesser eller god blender.
Tilsæt sirup indtil massen samler sig til en klump.
Lad det køle af og samle sig på køl.
ENJOY
Hvilken slags sirup bruger du til marcipanen?
Hej Ulla
Jeg bruger enten agave- eller ahornsirup… eller daddelsirup, som også er skønt men lidt mere mørk og dyb i det.
Ej, hvor er det bare nemt.
Og det smager himmelsk. Lige nu står resterne af hvad der blev tilbage af prøvesmagningen i køleskabet og køler af og samler sig. 🙂
Ja Linda, det er herre nemt og hurtigt og man bliver så glad i låget.
Hav en smuk dag
Hej Katrine
Kan man bruge almindelig sirup og kan marcipanen fryses?
Hej Heidi
ja almindelig sirup er fint – jeg har ikke prøvet at fryse det ned, men tænker at man kan i hvert flad til kage brug mm… det må komme an på en prøve om det er også godt rent til konfekt.
Kan man også bruge honning i stedet for sirup?