+45 61 60 76 08 kontakt@katrinejuul.dk

Marcipan er noget af det nemmeste at lave selv, så jeg ved slet ikke, om jeg kan tillade mig at snige det ind under en opskrift.

Du kan lave hjemmelavet marcipan både med og uden skal. Den originale er selvfølgelig de smuttede lyse mandler.

Det er ikke svært at smutte mandler – det tager bare lidt tid. Hæld kogende vand over mandlerne og lad dem trække i 5 min. Herefter kan du tage mandlerne enkeltvis og smutte eller trykke dem ud af skallen, der nu sidder løst. Og lad nu være med at brænde fingere i det kogende vand….

Du kan også bare købe mandlerne smuttede eller som mandelmel!

Den anden mere mørke fuldkornsversion er med skallen på.

Det er rigtigt, at der findes en lille bitte mængde fytinsyre i mandelskallen, som binder nogle af mineralerne, så de ikke optages i tarmen. Det er dog så lidt at du sagtens kan spise mandlerne med skal!!

Om du er til lys eller mørk marcipan er vel en smagssag – og måske også hvor doven du er.

Jeg kan godt lide begge to og nogle gange blander jeg dem også i konfekt eller remonce.

Husk blot på, at mandlerne suger mere sirup hvis de stadig har skallen på.

Ingredienser til hjemmelavet marcipan

200 g mandler-  med eller uden skal
Ca. 1 dl sirup. Lidt mindre hvis det er smuttede mandler.

Fremgangsmåde

Beslut om du vil lave marcipanen med eller uden skal.

Blend mandlerne godt til en fin masse eller mel i en foodprocesser eller god blender.

Tilsæt sirup indtil massen samler sig til en klump.

Lad det køle af og samle sig på køl.

 

ENJOY

Underskrift