aarstid
Leave a comment

Grøntsager i Juni

Juni er den første sommer måned. Du kan grille aspargeser inden skt. Hans, grønne bønner, fennikel og foråsløg.

Det er nu der skal laves hyldeblomstsaft, så englene synger.

Og pyntes til overflod med hjulkrone, rosenblade, morgenfrue, stedmoderblomster og citronmelisse.

Juni er en overflod af farver og lange lyse aftner.

Skriv gerne denne oversigt ud til at hænge på køleskabet i juni måned.

Bær:

Hindbær
Jordbær
Morel
Stikkelsbær

Kål:

Blomkål
Broccoli
Kinakål
Sommerhvidkål
Spidskål

Rodfrugter:

Gulerødder
Majroe
Radiser
Ræddike

Alt det muligt:

Asparges – grønne
Asparges – hvide
Aubergine
Bladbeder
Bønner – grønne
Bladselleri
Champignoner
Fennikel
Forårsløg
Kartoflfel – ny
Løg – med top
Peberfrugt
Rabarber
Salat
Spinat
Tomater
Ærter

Krydderurter og vilde planter:

Bøgeblade
Brændenælde
Citronmelisse
Dild
Hjulkrone
Hyldeblomst
Karse
Kørvel
Merian
Morgenfrue
Mynte
Mælkebøtteskud
Løvstike
Persille
Purløg
Rosenblade
Salvie
Skvalderkål
Stedmoderblomst
Solsikkeblomst
Timian
Viol

© Katrine Juul 2014

 

Med inspiration fra bl.a. Lise Faurschou Hastrup, Mere end mad Foodservice portal, Camilla Plum og Økologisk Landsforening.

ENJOY

Underskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *