Opskrifter
Leave a comment

Græskartærte med hokaido, ingefær og kardemomme

Græskartærte

Græskartærte – efterårets sødme

Min skønne teenagedatter bagte denne her græskartærte og den smager bare virkelig godt af tørret ingefærs varme sødme sammen med kardemomme. Uhmm det er ren comfort food på en kølig efterårsdag.

Hun brugte hokaidogræskar for at give mere smag og farve end de store alm græskar… og det var vist godt givet ud.

Opskriften er inspireret fra nogle forskellige Jamie Oliver tærter, som er leget sammen til noget nyt. Jeg synes faktisk at hun har ramt et hit her.

Ingredienser

Bund:
120 g smør
100 g flormelis
250 g mel
2 æggeblommer
lidt salt,
1 tsk vaniliepulver
revet skal fra 1 øko citron
evt lidt vand

Fyld:
1 øko Hokaido græskar
6 spsk Flormelis
4 spsk Sirup
3 store Æg
2 dl Fløde
1/2 tsk Muskatnød pulver
1/2 tsk Ingefær, tøret pulver
1/2 tsk Kardemomme pulver

3 dl Creme fraiche
vanilie

Græskartærte fremgangsmåde

Vask hokaido græskaret, skær det i kvarter og fjern kernerne. Drys muskat, ingefær, kardemomme og sirup over og bag det i ovnen ved 200 grader i ca 45 min.

Lad det afkøle til stuetemp.
Mens hokaidoen er i ovnen laver du dejen.

Rør melis, smør og salt blødt. Ælt herefter mel og æggeblommer ind i dejen sammen med citron og vanilie. Hvis dejen ikke er samlet men smuldre, kan du tilsætte 1-2 spsk vand eller mælk.
Mens hokaidoen afkøler, forbager du tærtebunden i ca. 15 i en smurt tærteform ved 200 grader.
Put det afkølede græskar i en blender og blend det til mos. Rør sukker, fløde og æg i mosen.
Hæld fyldet ud over tærtebunden og bag det hele sammen ved 180 grader i ca 45 min.

Serveres med creme fraiche vendt med vanilie

ENJOY

Underskrift

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *