Opskrifter
comments 12

Glutenfri chokoladekage med power

glutenfri chokoladekage

Glutenfri chokoladekage med smæk for skillingen

Hvem elsker ikke en rigtig god chokolade kage i ny og næ?

Det gør jeg hvert fald – og det føles ikke så ensomt….faktisk vrimler det altid med folk omkring mig, når der er chokoladekage….Hmm

Derfor laver jeg også ret tit denne her chokoladekage, for jeg synes nærmest at den er sund. Den er fuld af gode ting som olie, mandler, æg, ægte mørk chokolade, havre og honning.

Denne glutenfri chokoladekage har ikke mælk eller sukker – til gengæld har den smæk for skillingen.

Den smager kraftigt af ægte chokolade og kaffe – så du behøver kun et lille stykker….eller måske to.

Prøv evt at erstatte kaffen med appelsinjuice…det har jeg ikke gjort endnu – men jeg tror, at det er godt 😉

Chokolade er sundt

Vidste du, at chokolade af god mørk kvalitet er fakisk ikke så skidt!!

Jo mørkere den er, jo flere antioxidanter og jo mindre sukker er der i. Sådan 75-80% af en god kvalitet – helst økologisk.

Desuden indeholder kakaosmørret gode fedtsyrer. OG kakaoen indeholder polyfenoler, som er forbundet med forebyggelse af hjerte-karsygdomme og kræft….men alt med måde – også chokoladen.

Ingredienser til glutenfri chokoladekage

200g mørk chokolade
100 g mandelmel – eller mandler du lige kværner på en kaffekværn
50 g havremel – eller havregryn du lige kværner på en kaffekværn
3 æg
1 dl olie
1 dl sirup eller honning
1 dl stærk kaffe
2 tsk bagepulver

Fremgangsmåde

Smelt chokoladen over et vandbad.

Rør æggene med sirup og olie. Vend den smeltede chokolade i.

Vend herefter mandel-, havremel, bagepulver og kaffe i.
Bages i ovnen ved 175 graderi ca.  40 min.

Prøv også opskriften på glutenfri brownies med fintreven rødbede eller måske sunde glutenfri muffins med blåbær

ENJOY

Underskrift

12 Comments

  1. Så er chokoladekagen testet med appelsinsaft i stedet for kaffe – lækkert!!! Spiser lige et stykke igen i aften med lidt is til 🙂

    • Katrine Juul says

      Haha..Fantastisk Helle…Dejligt at du deler det….Det må jeg også prøve <3

  2. Pingback: Glutenfri rugbrød - mangler du opskrift på glutenfri rugbrød?

    • Katrine Juul says

      Hej Maria
      Jeg bruger som oftes en god koldpresset olivenolie. Det lyder lidt voldsomt, men jeg synes egentlig ikke at det er! Det smager skønt – du kan også lave den med kokosolie.
      KH Katrine

  3. Henriette says

    Hej. Den ser meget spændende ud. Jeg får gæst på besøg som ikke tåler mandler, tror du man kan udskifte mandelmel med majsmel fx?

    • Katrine Juul says

      Kære Henriette
      Jeg har ikke prøvet den med majsmel og tænker, at der vil mangle fedtstoffet fra mandlerne…men vil meget gerne høre dine erfaringer:-)
      Prøv evt at erstatte med kværnede kerner eller andre nødder…måske solsikke eller græskarkerne, som også har fedtindholdet.

      KH Katrine

  4. Jeg har bagt den nogle gange nu, og elsker den. Tror du jeg kun bruge den som en grund dej, og fx undlade chokoladen, og måske lægge rabarber eller anden frugt i bunden.

    Nicole

    • Katrine Juul says

      Hej Nicole

      Hvor dejligt at du er glad for den – det glæder mig.

      Jeg tror ikke du kan erstatte med frugt, da du vil mangle sødme og sammenhængskraft fra chokoladen. Men et godt eksperiment vil være at bruge 2 dl marmelade eks. ingefær eller appelsin istedet for de 200g chokolade. Det kunne være sjovt.

      KH Katrine

  5. Laila Pedersen says

    Kunne man ud over chokolade, putte hindbærmarmelade i,feks en spsk, og hvis man kan,hvor meget mer mel ska der så i?
    Mvh Laila

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *