Opskrifter
comment 1

Chokolademousse med mandelcroquant

Chokolademousse

Chokolademousse er den klassiske forkælelse

Chokolademousse går man aldrig helt fejl af.

Det er en klassisk dessert og denne her har en lille overraskelse i bunden.  Knasende mandel croquant med et lille pift af kanel og vanilie, som passer godt til den søde bløde mousse. Du kan krydre med hvad du kan lide… den er også god med kardemomme eller kaffe…eller chili, spidskommen og lavendel for den vovede.

Mange er lidt bange for at chokolademouse går galt og er noget frygteligt svært noget. Det behøves det slet ikke at være. Det værste er faktisk de mange skåle, der skal vakses op bagefter.

Du kan også sagtens lave den dagen i forvejen og have den på køl. Det er da meget taknemmeligt ik?

Ingredienser (ca. 8 pers)

Croquant:
100 g mandler
1 dl sukker
1/2 tsk kanel
1/2 tsk vanilie

Chokolademousse:
200 g mørk chokolade
4 æggeblommer – pasteuriserede
1 dl muscovado sukker
4 æggehvider – pasteuriserede
2,5 dl fløde

Chokolademousse fremgangsmåde

Croquant:
Tørrist mandlerne sammen med kanel og vanilie på en varm pande til de er gennemvarme men ikke mørke. Hæld sukkeret over og rør  godt mens det smelter og samler sig om mandlerne – tilsæt evt en spsk vand undervejs.

Når det hele er smeltet og mørkt gyldent lader du mandlerne afkøle på bagepapir. Når de er kølede til stuetemp putter du dem i en frysepose og maser dem med en kagerulle til de er i mindre stykker – alt efter smag og behag.

Chokolademousse:
Smelt chokoladen i et vandbad

Pisk fløden til skum.

Pisk æggehviderne helt stive, så de ikke ryger ud af skålen, hvis man vender den på hovedet.

Pisk æggeblomme og sukker til en creme. Sukkeret skal være helt opløst.

Vend så chokolade og æggeblommecremen sammen – rør godt og hurtigt så, chokoladen ikke stivner og klumper. Du skal ikke være forsigtig her. Vend flødeskummen i og rør det jævnt. Vend til sidst de piskede æggehvider i.

Fordel lidt mandelcroquant i bunden af glassene og fyld chokolademousse ovenpå. Stil på køl i nogle timer. Det er ok, at cremen virker blød – den skal nok “sætte sig” på køl.

ENJOY

Underskrift

 

1 Comment

  1. Pingback: Ris a la mande med dadler og chokolade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *